Monday, December 2, 2013

OMEGA GUARD






Kenapa Omega Guard di gelar minyak ikan terbaik di dunia?

- diekstrak dari ikan laut air sejuk, bukan dari hati ikan
- 3 kali lebih tumpat dari minyak hati ikan
- minyak ikan paling tulen di dunia (7 jenis asid lemak Omega 3- EPA, DHA, ALA etc)
- bergred farmaseutikal teknologi terkini
- melalui proses penyulingan proprietary 3 molekul untuk mengekstrak minyak paling tulen dan menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB (polycholorinated biephenyl- bahan kimia industry yg sangat toksik)

FUNGSI EPA
- mencegah kanser
- mencegah pembekuan darah
- mencegah kolestrol berlebihan
- mencegah penyakit jantung
- mencegah tekanan perasaan
- mencegah tekanan darah tinggi

TUGAS DHA
- mencegah radang sendi
- mencegah asma
- meningkatkan daya seks
- mengelakkan kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS & PROSTAT
- mencegah penyakit kulit
- mengelakkanMIGRAIN, KEBAS ANGGOTA BADAN & KESEJUKAN KAKI &TANGAN
- meningkatkan keupayaan ingatan, mencegah Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran


Tahukah anda kebanyakan Omega dihasilkan dari hati minyak ikan atau dari ikan yang mengandungi kadar merkuri yang tinggi seperti Swordfish , Yu, Halibut, King Mackerel..tapi Omega Guard Shaklee telah menjalani kaedah penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega 3 yang paling tulen dan jua menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik dan lain-lain.

HARGA : RM 136  (EM / WM)*
*tidak termasuk kos penghantaran

PM me for special deal!!

Call/SMS/WhatsApp - Eppi Aziz (HP : 012-3188506)

Saya adalah Shaklee Independent Distributor (ID: 886848) untuk sekitar kawasan Lembah Keramat, Taman Melawati (5km radius) dan Putrajaya. Penghantaran di luar kawasan akan dibuat melalui Pos Laju. 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  







 




 



Thursday, July 18, 2013

Sertai Keluarga Besar Kami!! Jutawan Shaklee


Berkenalan dengan Shaklee lebih setahun yang lalu, banyak perubahan telah saya lalui dari segi KESIHATAN, KEWANGAN dan yang paling penting ada ramai adik beradik / anak "Shaklee" yang sangat mendukung antara satu sama lain!!! 

Kini saya tidak lagi menoleh ke belakang!! Kenapa saya suka berbisness dengan Shaklee?

- tidak perlu modal besar, hanya RM 75 seumur hidup, tidak keluar modal perlu beli stok end up terkebil2 pikir camne nak abiskan stok, urusniaga 80% online...

- tidak perlu buang masa mengikuti coaching di luar, mostly coaching kami online (whatsapp / FB). 

- offline coaching berkonsep santai dan family friendly!

- masa yang fleksible, 90% bisnes melalui FB, Blog, Twitter, Instagram..tak perlu terkejar2 mencari customer..duduk kat rumah depan komputer sambil makan kuaci pun boleh dapat income..

- mampu menjana income 3, 4, 5 atau 6 angka!! tidak mustahil sekiranya anda fokus dan rajin berusaha.

- sekiranya anda bekerja...2 gaji sebulan!! tengah bulan orang lain dah terkebil2 tengok wallet..anda masih mampu tersenyum dengan bonus bulanan Shaklee..dan tak mustahil anda akan berhenti atau pencen awal!!!

Dan saya juga ingin menjemput anda untuk bersama-sama kami...

Hubungi saya untuk info lanjut!! 

Eppi Aziz (ID : 886848)
Call/SMS/WhatsApp : 0123188506
Email : eppi.aziz@yahoo.com

Tanyalah sebanyak mungkin, saya akan menjawab semampu boleh dan tidak akan ada sebarang paksaan...hanya anda yang boleh membuat perubahan dalam hidup anda! 

Saya adalah sebahagian dari 6000 ahli keluarga besar Jutawan Shaklee dibawah naungan Presidential Master Shareeza (Cery). Enjoy the video!!



Monday, July 1, 2013

GLA Complex


Tahukah anda bahawa kebanyakan GLA (Gamma Linolenic Acid) yang ada di pasaran dihasikan dari Evening Primrose Oil )EPO)?. Tapi berbeza dengan GLA Shaklee kerana ia diekstrak dari biji Borage  yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO. Dari segi bioavailability borage adalah 3 kali ganda lebih dan 3 kali ganda berkesan dari EPO. Yang buat GLA Shaklee lebih ekslusif adalah dimana ekstrak yang diperolehi dari Borage ditanam secara organik!!

Setiap kapsul GLA Shaklee mengandungi lebih dari 300mg GLA dimana ia antara sumber terbaik Omega -6. Gabungan minyak bunga matahari (sunflower) dan Vitamin E meningkatkan kali keberkesanan dan kestabilannya.

Antara manfaat utama GLA adalah:-

- Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran masyarakat Barat di mana ia digunakan untuk merawt ulser, melawan virus, melegakan kelesuan, menghilangkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan untuk stamina

- Mengawal selia estrogen dan testosterone - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, , memperbaiki symptom PMS seperti sengugut, mood swing, retensi air (water retention) dan sakit payudara.

- Melambatkan menopaus - GLA membantu untuk membaiki symptom menopaus seperti Hot Flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Penganbilan jangka panjang boleh membantu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit tampak lebih muda.

- Membaiki prostatomegaly - GLA membantu memperbaiki masalah prostat lelaki dan madalah kerap kencing

- Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan system inum tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

-  Membaiki inflamasi kulit - ia membantu mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, membaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ia juga membantu meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism dan artritis.

- Menghalang komplikasi diabetes - membantu merendahkan kandungan gula dalam darah. Juga membantu meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh kandungan gula dalam darah yang tinggi.

-  Pelansingan -  ia membantu merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan lebih cantik. Perlu diambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

-  Menghalang tekanan darah tinggi  - menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteioskeloris dan myocardial infarction.

-  Membaiki tekstur rambut  - membaiki tekstur rambut dan keadaan rambut gugur

- Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD) -  dibukti secara klinikal bahawa GLA mampu membantu memperbaiki keadaan kanak-kanak autism, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

BUKAN UNTUK WANITA SAHAJA TAUU!!!

Ramai yang menyangka bahawa GLA ini untuk golongan wanita sahaja. Sebenarnya supplemen GLA ini adalah sama penting seperti asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya boleh diperolehi dari sumber makanan.  Sesuai untuk kanak-kanak, remaja, dewasa dan juga individu yang mengalami menopaus dan andropaus (menopaus lelaki).


HARGA : RM 91.25  (EM / WM)*
*tidak termasuk kos penghantaran

PM saya untuk harga istimewa khas untuk pembaca Cute Little Fingers Shop!

Call/SMS/WhatsApp - Eppi Aziz (HP : 012-3188506)

Saya adalah Shaklee Independent Distributor (ID: 886848) untuk sekitar kawasan Lembah Keramat, Taman Melawati (5km radius) dan Putrajaya. Penghantaran di luar kawasan akan dibuat melalui Pos Laju. 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  


GLA Complex


Tahukah anda bahawa kebanyakan GLA (Gamma Linolenic Acid) yang ada di pasaran dihasikan dari Evening Primrose Oil )EPO)?. Tapi berbeza dengan GLA Shaklee kerana ia diekstrak dari biji Borage  yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO. Dari segi bioavailability borage adalah 3 kali ganda lebih dan 3 kali ganda berkesan dari EPO. Yang buat GLA Shaklee lebih ekslusif adalah dimana ekstrak yang diperolehi dari Borage ditanam secara organik!!

Setiap kapsul GLA Shaklee mengandungi lebih dari 300mg GLA dimana ia antara sumber terbaik Omega -6. Gabungan minyak bunga matahari (sunflower) dan Vitamin E meningkatkan kali keberkesanan dan kestabilannya.

Antara manfaat utama GLA adalah:-

- Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran masyarakat Barat di mana ia digunakan untuk merawt ulser, melawan virus, melegakan kelesuan, menghilangkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan untuk stamina

- Mengawal selia estrogen dan testosterone - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, , memperbaiki symptom PMS seperti sengugut, mood swing, retensi air (water retention) dan sakit payudara.

- Melambatkan menopaus - GLA membantu untuk membaiki symptom menopaus seperti Hot Flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Penganbilan jangka panjang boleh membantu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit tampak lebih muda.

- Membaiki prostatomegaly - GLA membantu memperbaiki masalah prostat lelaki dan madalah kerap kencing

- Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan system inum tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

-  Membaiki inflamasi kulit - ia membantu mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, membaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ia juga membantu meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism dan artritis.

- Menghalang komplikasi diabetes - membantu merendahkan kandungan gula dalam darah. Juga membantu meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh kandungan gula dalam darah yang tinggi.

-  Pelansingan -  ia membantu merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan lebih cantik. Perlu diambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

-  Menghalang tekanan darah tinggi  - menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteioskeloris dan myocardial infarction.

-  Membaiki tekstur rambut  - membaiki tekstur rambut dan keadaan rambut gugur

- Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD) -  dibukti secara klinikal bahawa GLA mampu membantu memperbaiki keadaan kanak-kanak autism, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

BUKAN UNTUK WANITA SAHAJA TAUU!!!

Ramai yang menyangka bahawa GLA ini untuk golongan wanita sahaja. Sebenarnya supplemen GLA ini adalah sama penting seperti asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya boleh diperolehi dari sumber makanan.  Sesuai untuk kanak-kanak, remaja, dewasa dan juga individu yang mengalami menopaus dan andropaus (menopaus lelaki).


HARGA : RM 91.25  (EM) / RM 95.00 (WM)*
*tidak termasuk kos penghantaran

PM saya untuk harga istimewa khas untuk pembaca Cute Little Fingers Shop!

Call/SMS/WhatsApp - Eppi Aziz (HP : 012-3188506)

Saya adalah Shaklee Independent Distributor (ID: 886848) untuk sekitar kawasan Lembah Keramat, Taman Melawati (5km radius) dan Putrajaya. Penghantaran di luar kawasan akan dibuat melalui Pos Laju. Boleh juga walk in ke Shaklee terdekat untuk menikmati harga istimewa dengan mengemukakan ID : 886848
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  


Thursday, June 20, 2013

Meal Shakes - Hidangan lengkap untuk seisi keluarga


Anak terlalu memilih makan? Badan anda terlalu kurus? Tak sempat nak sarapan pagi? Semua soalan ni ada jawapannya..Shaklee Meal Shakes. Anak-anak I Khaleesya dan Aryan memang konsisten mengambil Meal Shakes..campur dalam susu. Alhamdulillah setakat ni tak pernah la kene demam selsema yang berpanjangan (sekali sekala kena jugak demam...bermakna antibody badan akan berfungsi untuk melawan penyakit, kalo tak sakit tu tak normal namanya). Appetite pun okay..makan tak memilih..apa bagi sume telan with no question ask.

Apa ada dalam Meal Shake ni? Diperbuat daripada bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbulmin (sejenis susu di mana ia adalah bahan terbaik dan mengandungi organisma protin yang berkualiti tinggi dan mudah diserap dalam badan dari kanak-kanak hingga dewasa). Ia juga mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Semua orang boleh menikmati Meal Shakes ni..tak kira kanak-kanak, pelajar, ibu mengandung, atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, mereka yang sibuk bekerja dan mereka yang selalu mengambil makanan segera. Bak kata..Breakfast On The Go..sapa yang tak sempat sarapan..bancuh Meal Shakes pun dah cukup dengan nutrisi dan mengenyangkan.


Manfaat utama

1)  Nutrisi Lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh. Meal Shakes ini juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitramin larut lemak.

2) membekal nutrisi kepada sel tubuh -kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain2.

3) Membantu tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yand diperlukan untuk membina tulangdan sel-sel untuk proses membesar.

4) Anti-Oksida - mengandungi vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti-oksida  yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan,

5) Mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi. dan tembaga yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberi kompleksi wajah /kulit yang lebih cantik.

6) Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuj membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

7) Kelazatan rasa - rasa French Vanilla yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna atau gula tiruan. Sesuai untuk semua golongan.

HARGA : RM 113.75  (EM / WM)*
*tidak termasuk kos penghantaran

PM saya untuk harga istimewa khas untuk pembaca Cute Little Fingers Shop!

Call/SMS/WhatsApp - Eppi Aziz (HP : 012-3188506)

Saya adalah Shaklee Independent Distributor (ID: 886848) untuk sekitar kawasan Lembah Keramat, Taman Melawati (5km radius) dan Putrajaya. Penghantaran di luar kawasan akan dibuat melalui Pos Laju.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  


Sistem Penjagaan Kulit NutriWhite


Penjagaan kulit secara dalaman memang selalu i post kat sini...kali ni nak story pasal penjagaan kulit secara luaran...nak introduce pada anda semua..Shaklee NutriWhite. Hey Shaklee pun ada skincare la....


Nak share experience i tentang penjagaan kulit ni..i ada kulit jenis kombinasi dan kadang-kadang sangat sensitif bila guna produk yang tidak sesuai..antara masalah kulit jadi terlalu kering, atau terlalu berminyak, kadang2 naik jerawat....pfffttttt!!! yang paling hina pernah rasa bila guna satu produk muka rasa terbakar...wallahualam apa aje ingredients dia i pun tak tau...so bila bab skin care memang i choosy..tapi sejak 10 tahun lepas i pengguna setia brand C******e, sangat hepi sebab bila pakai kulit takde masalah...so introduce la apa produk pun...ada aku kesah??!! mak tetap setia dengan brand C ni!


Sementelah menjadi Shaklee Independent Distributor (SID) ni...teringin gak nak pakai skincare Shaklee tapi mcm biasa risau tak sesuai...habaq betui ni,,harga boleh tahan la..buatnya tak sesuai nak buat apa set ni? hantar muzium??!! tapi bila tengok kulit kawan2 SID lain..tanya2 depa pakai skincare NutriWhite disamping dengan supplement seperti Collagen Powder, ESP, Vit E mcm2 lagi la..humangaiii padan la kulit mengkeme lawooo sume..luar dan dalam!!! diberanikan diri i beli basic set...guna duit bonus Shaklee (fuyooo...) merangkap besday gift untuk diri sendiri,,


So.. the verdict selepas guna NutriWhite? 5 hari pertama...memang ada perubahan..kulit lebih bersih dan glowing...hua hua...mak suka...yang paling penting..kulit i tak reject produk ni!! pasal apa? sebab dia gunakan 16 jenis bahan semulajadi...Bearberry, Soybean, Aloe Vera, Beech Tree, Strawberry Begonia, Mulberry, Rosemary, Peony, Scullcap, Arnica Montana, Uncaria Gambir, Kudzu, Linden, Marshmallow, Algae dan Green Algae. 16 jenis uolssss!!!. Walaupun harga ehem..ehem...tapi sangai value for money sebab pencuci muka tu i guna sedikit je setiap kali nak guna,...so JIMAT!!! Soothing Radiance Whitening Softener (Toner) ni super best sebab lepas apply kulit mmg rasa sangat lembut...kalo rajin i akan buat masker Shaklee Collagen Powder dengan Softener ni,,,lepas cuci tido pun rasa nak usap2 pipi...hahah...nak pulak asben pun usap2 pipi...??? mendapattt..upppssss!!!

Banyangkan...seorang pengguna setia jenama "C******e" selama 10 tahun telah berpaling tadah...hahaha...Sekarang saya sayang Shaklee NutriWhite Skincare ketat-ketat!!!



Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran


Overnight Renewal Whitening Cream
  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

Gentle Deep Foaming Cleanser
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan


Soothing Radiance Whitening Softener
  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan
  • Marshmallow melembapkan
  • Ianya sangat berkesan

Gentle Action Makeup Remover
  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

Daily Defense Whitening Essence
Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit

Spot Whitening Treatment
  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus

PM saya untuk harga istimewa khas untuk pembaca Cute Little Fingers Shop!

Call/SMS/WhatsApp - Eppi Aziz (HP : 012-3188506)

Saya adalah Shaklee Independent Distributor (ID: 886848) untuk sekitar kawasan Lembah Keramat, Taman Melawati (5km radius) dan Putrajaya. Penghantaran di luar kawasan akan dibuat melalui Pos Laju. 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  

Friday, April 19, 2013

BASIC H - Pencuci ORGANIK serbaguna

Pada masa kini dah ramai orang yang beralih kepada produk mesra alam (biodegrasi) atau lebih dikenali dengan nama ORGANIK. Ramai yang telah sedar tentang bahaya bahan bahan kimia dalam produk pencuci bila digunakan untuk jangkamasa yang panjang. Ramai juga yang menderita akibat alahan apabila menggunakan produk-produk yang mengandungi bahan kimia ini..antaranya kerengsaan kulit, asma...macam-macam lagi. Jadiiiii....
 
Tahukah anda yang produk pencuci ORGANIK yang pertama dicipta di dunia adalah Basic H pada tahun 1960??? Mestila Dr. Forrest  C. Shaklee yang cipta!! time ni term organic pun tak de sapa pun tau...cuma pada 10 tahun yang lepas baru lah orang tau terms organic ni.

 
 
I pernah update cerita pasal Basic H (sila klik)...Sebab ianya Organik dah tentulah SELAMAT untuk digunakan. Tak perlu risau jika anda mempunyai anak kecil di rumah kerana bahan ini bebas TOKSIN!
 
 
 
Paling I suka bila mop lantai guna Basic H...hanya satu sudu teh untuk setengah baldi air..mop satu rumah! Tak perlu bilas!! Boleh guna untuk semua jenis lantai..senangkan? Yang best semut kat rumah pun dah tak ada...boleh dibancuh dalam botol penyembur untuk cuci tingkap, meja...sangat menjimatkan sebab Basic H ni sangat pekat. Sebotol boleh tahan 6 bulan atau lebih (bergantung pada penggunaan harian anda).
 

 

Credit : busymomsconnect

Disebabkan ianya organic I guna untuk cuci botol susu anak, cuci buah-buahan, sayuran...sangat hepi bila sayur yang lembik2 segar kembali bila direndam dengan Basic H! eh..air rendaman sayur tu jangan pulak dibuang...amik buat siram pokok...sangat mesra alam kan?. Jika kulit melecur terkena minyak panas..terus I amik sikit Basic H dan sapu pada kulit yang melecur..in sha allah pedih berkurangan dan luka cepat sembuh. Kalau badan gatal-gatal I akan letak beberapa titis Basic H di dalam baldi dan buat bilasan terakhir bila mandi...owhhh..I HEART BASIC H.. I memang akan simpan Basic H ni di mana-mana dalam rumah dan juga di pejabat...
 
Jangan tak tau...Basic H ni menjadi kegemaran selebriti terkenal Amerika iaitu Oprah dan juga digunakan di White House (kediaman rasmi Presiden Amerika) kerana anak Presiden Barack Obama menghidapi asma dan alah kepada bahan pencuci bertoksin.
 
 
 
Harga? mesti lah sangat berbaloi harganya...hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa!!
  
HARGA : RM 46.00  (EM) / RM 49.00 (WM)*
*tidak termasuk kos penghantaran
 
Call/SMS/WhatsApp - Eppi Aziz (HP : 012-3188506)

Saya adalah Shaklee Independent Distributor (ID: 886848) untuk sekitar kawasan Lembah Keramat, Taman Melawati (5km radius) dan Putrajaya. Penghantaran di luar kawasan akan dibuat melalui Pos Laju. Boleh juga walk in ke Shaklee terdekat untuk menikmati harga istimewa dengan mengemukakan ID : 886848
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  

 
 
 

Tuesday, April 16, 2013

Cinch Tea

Anak dua..sorang 2 tahun 7 bulan sorang lagi 1 tahun 4 bulan...melayan kerenah anak2 yang tengah lasak...kerja pulak kat Putrajaya..ulang alik Ampang - Putrajaya - Ampang (dekat 100 km ++ mileage hari2). bangun seawall 5.30 pagi balik sampai umah letak beg terus bersilat dengan kain baju..kadang-kadang masak untuk anak..encik asben...owhhh...kalau tak kerana supplemen Shaklee yang I ambil tak mungkin I boleh bertahan. Thank you Shaklee!!! ni ada satu lagi produk feveret bila on the go...CINCH TEA!!
Minuman tanpa kafein yang memberi tenaga sepanjang hari...mengandungi 4 jenis teh..Matcha Green Tea, Red Tea, White Tea dan Rooibos Red Tea...sedap ala2 teh cina rasa dia tapi lagi best...taruk ais..perghh!!
Kenapa anda perlu ambil Cinch Tea?
1) sebab ianya penggalak tenaga semulajadi
2) ada taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
3) alternative terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh
4) tanpa gluten, perisa tiruan, perwarna dan pemanis
Matcha Green Tea - disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrient yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan
Red Tea - antioksidan yang dijumpai dalam teh merah iaitu polifenol (penentang kanser) membantu membaiki kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Antioksidan yang kuat dan telah dikaji sebagai bahan pencegahan kanser. Ia juga sebagai agen yang menghalang tumor daripada merebak.
White Tea - dikenali sebagai teh hijau bayi yang mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijai biasa
Rooibos Red Tea - Tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan yang kaya dengan sebatian polifenol -antioksidan. 


Di pek di dalam paket yang comel dan mudah untuk di bawa kemana-mana. Sebab tu I akan spare few sachet dalam wallet, handbag...easy peasy..anda berminat? 

HARGA : RM 131 (EM) / RM 138 (WM)
KUANTITI : 28 sachet

Nak beli dengan harga diskaun?

Call/SMS/WhatsApp - Eppi Aziz (HP : 012-3188506)

Saya adalah Shaklee Independent Distributor (ID: 886848) untuk sekitar kawasan Lembah Keramat, Taman Melawati (5km radius) dan Putrajaya. Penghantaran di luar kawasan akan dibuat melalui Pos Laju. Boleh juga walk in ke Shaklee terdekat untuk menikmati harga istimewa dengan mengemukakan ID : 886848
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  



Thursday, April 4, 2013

Nutrisi untuk Ibu Mengandung dan Menyusu

 
Tahukah anda yang set Breastfeeding Shaklee yang kini hangat diperkatakan?
 
Ramai ibu-ibu menyusu mengeluh mereka telah cuba berbagai2 jenis makanan dan minuman semata untuk meningkatkan penghasilan susu. Dari air longan sampailah ke betik muda rebus, pantang sebut je makanan ni boleh menambahkan susu terus je makan betul tak? End up...badan si ibu pula yang semakin "dipam-pam" sedangkan susu yang dipam masih tiada perubahan..kenapa ye?
 
Kebanyakan milk booster membekalkan cuma satu ciri saja dalam keperluan nutrisi, misalnya soya membekalkan protein, longan kering membekalkan kalori, alfalfa membekalkan kalsium, dan sebagainya. Tapi dalam set breastfeeding Shaklee ni lengkap semua.
 
Ini  adalah susunan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh seorang wanita, terutama ibu menyusu, kerana kita dapati tidak semua orang sedar akan pertambahan ‘keperluan nutrien’ bagi setiap ibu yang menyusukan anaknya.

Lihat senarai ini:

1. Tenaga (kilokalori)
Wanita Normal : 2000
Wanita Mengandung : + 150 – 350
Wanita Menyusu : + 550

2. Protein (g)
Wanita Normal : 37
Wanita Mengandung : + 13
Wanita Menyusu : + 24

3. Kalsium (mg):
Wanita Normal : 450
Wanita Mengandung : + 750
Wanita Menyusu : + 750

4. Ferrum (mg) :
Wanita Normal/Mengandung dan Menyusu : 28

5. Vitamin A (mcg) :
Wanita Normal/ Mengandung : 750
Wanita Menyusu : + 450

6. Vitamin D (mcg):
Wanita Normal : 2.5
Wanita Mengandung/Menyusu : + 7.5

7. Thiamine (mg) :
Wanita Normal : 0.8
Wanita Mengandung/Menyusu : + 0.2

8. Riboflavin (mg) :
Wanita Normal : 1.2
Wanita Mengandung : + 0.2
Wanita Menyusu : + 0.3

9. Niacin Equivalent:
Wanita Normal : 1.3
Wanita Mengandung : + 2.3
Wanita Menyusu : + 3.6

10. Asid Folik (mcg) :
Wanita Normal : 200
Wanita Mengandung : + 200
Wanita Menyusu : + 100
11. Vitamin B 12 (mcg):
Wanita Normal : 2.0
Wanita Mengandung : + 1.0
Wanita Menyusu : + 0.5

12. Asid Askorbik (mg) :
Wanita Normal : 30
Wanita Mengandung / Menyusu : + 20



Lihat sahaja betapa ibu menyusu memerlukan LEBIH BANYAK dari wanita biasa. ternyata milk booster seperti longan kering tidak dapat membekalkan keperluan tersebut. Antara nutrisi yang agak kritikal semasa penyusuan ialah protein, kalsium dan kalori. Termasuklah vitamin-vitamin lain seperti vitamin B complex dan sebagainya.

Pernahkan ibu-ibu dengar bahawa stress boleh memberi kesan kepada susu? Apakah yang menyebabkan stress? Kebanyakan kes stress adalah disebabkan oleh kekurangan nutrient fizikal dan nutrient hati. Nurient fizikal ialah zat yang mencukupi manakala nutrien hati adalah zikrullah dan perkara-perkara yang mendekatkan kita kepada Allah. Jadi, sebagai individu yang bertanggungjawab, apa lagi ibu yang ingin memberikan yang terbaik untuk bayinya, diri ibu juga perlukan zat yang terbaik.

Cukupkah sekiranya hanya mengamalkan pemakanan sihat? Anda sendiri boleh menilainya… Zat makanan boleh hilang dalam proses-proses sebelum sampainya bahan makanan tersebut kepada kita, kemudian hilang lagi semasa proses memasak dan menyimpan, dan tubuh kita sendiri menjadi penghalang kepada penyerapan zat yang tinggal sikit tu akibat pengambilan makanan rapu, kafein berlebihan, stress dan sebagainya. Set breastfeeding Shaklee ni membekalkan nutrient dalam bentuk ‘pekat’ jadi tubuh kita akan mendapat semua kebaikannya. In sha Allah.

Yang menariknya, set breastfeeding Shaklee boleh dikongsi bersama-sama suami dan ahli keluarga yang lain (kecuali kanak-kanak).


Berminat? Kami boleh "custom made"  mengikut bajet anda!
 
Call/SMS/WhatsApp - Eppi Aziz (HP : 012-3188506)

Saya adalah Shaklee Independent Distributor (ID: 886848) untuk sekitar kawasan Lembah Keramat, Taman Melawati (5km radius) dan Putrajaya. Penghantaran di luar kawasan akan dibuat melalui Pos Laju. Boleh juga walk in ke Shaklee terdekat untuk menikmati harga istimewa dengan mengemukakan ID : 886848
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  
 


Wednesday, April 3, 2013

Nutriferon - Penemuan Terhebat Dalam Bidang Immunologi

 

Interferons (IFNs) are proteins made and released by host cells in response to the presence of pathogens such as viruses, bacteria, parasites or tumor cells. They allow for communication between cells to trigger the protective defenses of the immune system that eradicate pathogens or tumors.

IFNs belong to the large class of glycoproteins known as cytokines. Interferons are named after their ability to "interfere" with viral replication within host cells. IFNs have other functions: they activate immune cells, such as natural killer cells and macrophages; they increase recognition of infection or tumor cells by up-regulating antigen presentation to T lymphocytes; and they increase the ability of uninfected host cells to resist new infection by virus. Certain symptoms, such as aching muscles and fever, are related to the production of IFNs during infection.
 
Source : Wikipedia

 
Interferon pertama kali ditemui oleh Dr Yasuhiko Kojima pada tahun 1954. 40 tahun dia buat research dari beribu-ribu sebatian dan herba dan Berjaya hasilkan THE ONE AND ONLY interferon semulajadi dari ekstrak 4 jenis  tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago dimana ekstrak ni boleh mendorong penghasilan semulajadi interferon dalam badan.
 
Manfaat Utama?
 
Menguatkan system imun dalam masa 3 hari - ia mampu merangsang dan meningkatkan system imun tubuh secara keseluruhan dengan mengerahkan system pertahanan semulajadi berfungsi untuk membunuh T-CellB-Cell dan Makrofag.
 
Melawan Kanser dan tumor - mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Ia juga membantu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
 
Melindungi dari Influenza - mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dari virus, mikrob termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
 
Melambatkan penuaan - Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Oleh itu sel-sel akan jadi lebih sihat.
 
Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B & C - mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit Hepatitis B & C.
 
Mempertingkatkan Menopaus - Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
 
Mempertingkatkan PMS - ia terbukti secara klinikal dapat mengurangkan symptom yang terjadi akibat system endokrin yang tak seimbang iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.
 
Badan kita sering terdedah kepada beribu jenis kuman dan mikrob melalui pernafasan, udara, sentuhan di mana ia yang menyerang ketika tubah kita kekurangan interferon dan sel-sel imun menyebabkan kita cepat keletihan, stress, tidur terganggu, dijangkiti flu, batuk, alergi, asma, eczema dan lain-lain. Jadi pengambilan Nutriferon boleh membantu menguatkan system imun badan.

Produk ini adalah formula eksklusif dan telah dipatenkan. Anda tidak akan dapat produk seperti ini di mana-mana..kecuali di SHAKLEE!!!


HARGA RETAIL :  RM 181.25 (WM) / RM 191.25 (EM)
(tidak termasuk kos penghantaran)
 
Nak harga istimewa?
Call/SMS/WhatsApp - Eppi Aziz (HP : 012-3188506)

Saya adalah Shaklee Independent Distributor (ID: 886848) untuk sekitar kawasan Lembah Keramat, Taman Melawati (5km radius) dan Putrajaya. Penghantaran di luar kawasan akan dibuat melalui Pos Laju. Boleh juga walk in ke Shaklee terdekat untuk menikmati harga istimewa dengan mengemukakan ID : 886848


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.